De eerste dagen van de Kiwi Experience
Blijf op de hoogte en volg Jan Jaap en Tim
13 September 2012 | Nieuw Zeeland, Taupo
Sinds maandag (10 sept.) reizen we met de Kiwi Experience bus door NZ heen, Dit is een bus voor jongeren waar je wanneer je maar wilt op en af kan stappen.
Maandag: morgen om 9 uur vertrok onze bus vanuit Auckland. Wat ons opviel was dat er enorm veel Engelsen waren en nog veel meer Alcohol, ongeveer een krat bier per persoon. Waar waren de sportieve backpackers die net genoeg geld voor theezakjes hadden??? Die zaten er dus niet tussen. Een lichte teleurstelling maar pech kun je hebben. De bus reed naar Hot Water Beach waar wij ons tentje neerzette op de camping terwijl de rest binnen in het hostel zat. 's Middags zouden we nog een klein stukje rijden naar Cathedral Cove, helaas zaten wij exact op dat moment van onze havermout te genieten en zagen we de bus zo ineens wegrijden ;( We renden snel naar Hot Water Beach en op de parkeerplaats vroegen we aan een oud stel of ze wisten welke richting Cathedral Cove was. Ja dat wisten ze wel, ruim 10km lopen ;( Gelukkig boden ze ons een lift aan en we reden met hun superluxe camper naar Cathedral Cove. Daar bij de parkeerplaats zagen we gelijk de bus van Kiwi. Bij het strand kwamen we de buschauffeur weer tegen die lichtelijk verbaasd was hoe wij daar nou weer zo snel gekomen waren. De Cove was erg mooi (zie filmpje op youtube) en we reden weer terug met de bus. 's Avonds hebben we nog heel even een kuil gegraven op het strand maar omdat dit alleen kan als het eb is en eb om 8 uur was, was het al helemaal donker ;( Ook kwam Jan Jaap er daar achter dat zijn iPod was gestolen in het hostel in Auckland, dus een echte bubbelbadsfeer was er niet haha.
Dinsdag: reden we naar Waitomo waar veel mensen de grotten gingen verkennen. Wij deden dit niet want we vonden het veel te duur. We maakten onze eigen gratis wandeling door het bos en door wat caves (zie youtube) samen met de busschaufer, een toffe gozer! s' Avonds hadden we echt heel erg veel geluk want op onze camping was een gezelschap van zo'n 10 mensen, die die avond een groot buffet voor zichzelf hadden klaargemaakt. Ze hadden alleen wel veeel te veel eten gemaakt en dus mochten we pakken wat we wilden, zelf hadden we al een groot bord eten op, en zaten beide best vol. Tim nam nog een cakeje, maar Jan Jaap had ineens weer veel honger en schepte nog 3 keer op. Pizza, pasta, rijst, broodjes uit de oven, salades en nog veel meer. Echt een feestmaal! Voor de volgende dag kregen we nog een hele pizza, spinazie, cakejes, koekjes en salade mee. Als klap op de vuurpijl kwam er nog een ander ouder stel ons een halve fles rode wijn en een zak appels geven. Onze dag kon dus echt niet meer stuk!
Woensdag: hebben we niet zo heel veel gedaan, we reden naar Rotura, liepen over wat hangbruggen, keken in het stadscentrum en bij het water. Sommige dagen zit je gewoon meer in de bus dan andere. We konden wel 's avonds in het keukentje ons warm houden (het vroor namelijk buiten en dan ben je niet blij in je tentje geloof ons...) en al ons gratis voedsel van de dag ervoor oppeuzelen ;D
Donderdag: bijna bevroren werden we wakker maar al vrij snel kwam het zonnetje erdoorheen en werd het weer iets aangenamer! We reden langs een Sequoia-bos en daar liepen we een rondje doorheen. Ook kwamen we nog langs ''Mudpools'' en een kratermeer dat enorm stonk! 's Middags hebben we heerlijk in een natuurlijke heetwater poel gezeten. Nu staan we twee nachtjes op de camping in Taupo. Vannacht word het weer -5 graden, maar met thermisch ondergoed moet dat te doen zijn xD
We zijn nu al een kleine twee weken van huis maar het gaat zo ontzettend snel, we vermaken ons erg goed en vinden het vooral leuk dat we een week geleden nog zaten te stikken van de hitte in het surfersdorpje Piha en dat het hier nu vriest. Gisteren keken we even naar het journaal en zagen dat er in Queenstown een heel pak sneeuw lag. Dus kouder word het nog wel. Vanuit onze tent kijken we uit op Mt Ngauruhoe, die beter bekend staat als Mt. Doom uit Lord of the Rings. We hopen dat we daar een soort huttentocht kunnen gaan doen ondanks de sneeuw die er gisteren weer gevallen is!
Groetjes vanuit het koude Nieuw Zeeland!
13 September 2012 - 08:31
Pieter:
Leuk om van jullie te horen! En dat jullie zo veel leuke mensen ontmoeten (behalve die Engelse zuiplappen). Luxe liftmogelijkheden, complete feestmalen en een toffe buschauffeur. Supermooi om dat filmpje te zien. (Tim, heel sexy, hoor.) En dan moet ik nu gewoon naar college en hebben jullie weer een te gek avontuur ;)
Veel plezier! -
13 September 2012 - 08:52
Reinier:
Heerlijk om naar een paar dagen weer wat te horen! Koen zat vanochtend op YouTube en riep dat er weer een filmpje opstond. Wij met z'n allen snel naar beneden en genieten van jullie ervaringen. "You shall not pass!!" Erg grappig. Op YouTube zagen we dat op deze plek ook een deel van Narnia is opgenomen. Zo kom je nog eens ergens. En ja het is natuurlijk nog steeds winter in Nieuw Zeeland en jullie gaan steeds meer richting de Zuidpool. Koud hè ;) Volgens mij vinden jullie die contrasten (weer, mensen etc.) alleen maar mooi. Hier doe je het voor! Jongens zet hem op en geniet er van... -
13 September 2012 - 08:56
Jan Jaap En Tim :
Wat is dit! we kunnen geen fotos meer uploaden omdat we zogenaamd geen ruimte meer hebben op dit blog, we zijn vip en zouden 460 fotos moeten hebben we hebben even snel naar waarbenjij.nu gemaild hopelijk fixen ze het... srry ;( -
13 September 2012 - 09:00
Emiel :
Het klinkt erg leuk wat jullie allemaal beleven!!! En dan ben je low buget aan het camperen en dan is er opeens een bufet geniaal xD
Hoop dat jullie snel weer foto's kunnen uploaden!
Groeten uit ede!! -
13 September 2012 - 09:01
Lotte:
wowow jaloersheiddsniveau stijgt hard! aahh vet mooi dat cathedral's clove ;D ahah tim geniaal! Zijn jullie al bijna op mount doom?? look out for Sauroman!! superveel plezier gewenst nog maar dat gaat vast lukken ;) ik ga nu heul snel fietsen want bijlie is waiting for me xD doeiiii (filmpjes zijn echt heel leuk ;) )
xx -
13 September 2012 - 10:07
Linda:
Ha jongens! Wat leuk dat jullie dit blog zo fanatiek bijhouden, echt top! En wat maken jullie toch ontzettend veel mee. Tim, je weet dat ik een niet al te grote lord-of-the-rings-fan ben( sterker nog, heb nog nooit een hele film afgezien......) maar ik heb in een deuk gelegen om jullie filmpje! Hm, toch maar eens deel 1 gaan kijken? ;)
En volgens mij is de kans groot dat jullie inmiddels de lallende Engelsen hebben afgeschud, niet? Of blijven ze precies evenveel dagen op dezelfde plaats als jullie?
En zo'n buffet! Dat zijn de leuke onverwachte belevenissen. En dan de volgende dag pizza bij het ontbijt? Haha!
Geniet ervan, stekte met de kou (misschien toch een spijkerbroek kopen? ;)) en we verheugen ons elke keer weer op jullie verhalen!! Liefs! -
13 September 2012 - 10:09
Mieke :
Wauw wat een verhalen. Klinkt alsof jullie het erg goed hebben daar!! Heel veel plezier nog en mochten jullie je vervelen, Sherlock Holmes uithangen om de gestolen ipod terug te krijgen kan altijd nog ;) Have fun jongens!! -
13 September 2012 - 10:41
Corrie:
Hé jongens zo leuk jullie op youtube te zien!!! -
21 September 2012 - 23:51
Jan Jaap En Tim :
Eindelijk kunnen we weer foto's uploaden ;) -
27 Oktober 2012 - 15:46
Manon:
oh my ik moet echt vaker reageren :P dit lijkt zooooo lang geleden! xD